Page 105 - GREC14N_JMK_02
P. 105
JMK
CHQ
Ntinos Fotinakis As executive chef, what impact πιο σπιτικές και απλές, αλλά με
do you want to have? ουσία, γεύσεις.
The rising star My goal is that through my fla- Πώς επιδρά στα πιάτα σας
vours, memories will awake η τοπική μυκονιάτικη
The charismatic executive chef behind from the aromas and from the κουζίνα;
every gastronomy project of Bill & Coo. more simple, homely but sub- Όταν το χειμώνα πας στα
Ο χαρισματικός executive σεφ που stantive tastes. χοιροσφάγια, όταν πας στα
βρίσκεται πίσω από όλα τα γαστρονομικά How does the local Mykonian σπίτια και σου βγάζουν την
project των Bill & Coo. cuisine influence your dishes? κρεμμυδόπιτά τους. Όταν σου
When you go to the annual win- προσφέρουν την υπέροχη
ter pig slaughter or when you λούτζα, τη μόστρα Μυκόνου
visit a home and they treat you και τα υπέροχα μαγειρευτά
with onion pie. When they of- τους, δεν γίνεται να μην
fer you the marvellous loutza or εμπνευστείς από αυτές τις
the Mykonos mostra and their γεύσεις, και αυτό επιδιώκουμε
wonderful casseroles, then it’s να βγάλουμε φέτος.
impossible not to be inspired by Τι καινούργιο θα δούμε από
these flavours. This is what we’re γαστρονομικής άποψης
trying to accomplish this year. φέτος;
What new, gastronomically Θα γευτείτε φρέσκα ψάρια
speaking, will we see this year? από τις θάλασσες των
You’ll taste fresh fish from the Κυκλάδων, όπως το φαγκρί
Cycladic seas, such as sea bream ψημένο σε φύλλο συκιάς με
grilled on fig leaves with beans φασόλια και άγρια χόρτα,
and wild greens, and our Cyclad- και την κυκλαδίτικη τάρτα
ic tart with white Santorini egg- μας με λευκή μελιτζάνα από
plant and Mykonos sour cheese. τη Σαντορίνη και ξινοτύρι
What does Mykonos mean to Μυκόνου.
you, from what you’ve experi- Τι σημαίνει για εσάς η
enced of the island? Μύκονος με βάση την
Inspiration, wackiness, attitude. εμπειρία σας στο νησί;
What do you think is the cause Έμπνευση, τρέλα, άποψη.
of Bill & Coo’s successful gas- Πού οφείλεται, πιστεύετε, το
tronomic impact? επιτυχημένο γαστρονομικό
I believe it’s clearly because of στίγμα του Βill & Coo;
the owner, who has the passion Πιστεύω πως ξεκάθαρα
and the love for good food, the οφείλεται στον ιδιοκτήτη,
perception of what high gas- που έχει το μεράκι και την
tronomy means, giving us, the αγάπη για το καλό φαγητό,
chefs, the ability to create. την αντίληψη του τι σημαίνει
What gives you pleasure in υψηλή γαστρονομία και
your work? που δίνει σε εμάς, τους
As you know, our profession de- σεφ, τη δυνατότητα να
mands long work hours, enor- δημιουργήσουμε.
mous pressure, a lot of patience. Τι σας δίνει χαρά στη δουλειά
All this is rewarded by just one σας;
moment… a client’s satisfied Όπως γνωρίζετε, το επάγγελμά
smile. μας απαιτεί πολλές ώρες
Ως executive chef πoιο στίγμα εργασίας, τεράστια πίεση,
θέλετε να δώσετε; πολλή υπομονή.
Σκοπός μου είναι μέσα από Όλα αυτά κερδίζονται με μια
τις γεύσεις μου να ξυπνήσουν μόνο στιγμή... ένα χαμόγελο
μνήμες από τα αρώματα και τις ικανοποίησης από τον πελάτη.
105