Page 105 - GREC14N_JMK_02
P. 105

JMK
                                                                                        CHQ




        Ntinos Fotinakis                        As executive chef, what impact   πιο σπιτικές και απλές, αλλά με
                                                do you want to have?     ουσία, γεύσεις.
        The rising star                         My goal is that through my fla-  Πώς επιδρά στα πιάτα σας
                                                vours, memories will awake   η τοπική μυκονιάτικη
        The charismatic executive chef behind   from the aromas and from the   κουζίνα;
        every gastronomy project of Bill & Coo.   more simple, homely but sub-  Όταν το χειμώνα πας στα
        Ο χαρισματικός executive σεφ που        stantive tastes.         χοιροσφάγια, όταν πας στα
        βρίσκεται πίσω από όλα τα γαστρονομικά   How does the local Mykonian   σπίτια και σου βγάζουν την
        project των Bill & Coo.                 cuisine influence your dishes?  κρεμμυδόπιτά τους. Όταν σου
                                                When you go to the annual win-  προσφέρουν την υπέροχη
                                                ter pig slaughter or when you   λούτζα, τη μόστρα Μυκόνου
                                                visit a home and they treat you   και τα υπέροχα μαγειρευτά
                                                with onion pie. When they of-  τους, δεν γίνεται να μην
                                                fer you the marvellous loutza or   εμπνευστείς από αυτές τις
                                                the Mykonos mostra and their   γεύσεις, και αυτό επιδιώκουμε
                                                wonderful casseroles, then it’s   να βγάλουμε φέτος.
                                                impossible not to be inspired by   Τι καινούργιο θα δούμε από
                                                these flavours. This is what we’re   γαστρονομικής άποψης
                                                trying to accomplish this year.  φέτος;
                                                What new, gastronomically   Θα γευτείτε φρέσκα ψάρια
                                                speaking, will we see this year?  από τις θάλασσες των
                                                You’ll taste fresh fish from the   Κυκλάδων, όπως το φαγκρί
                                                Cycladic seas, such as sea bream   ψημένο σε φύλλο συκιάς με
                                                grilled on fig leaves with beans   φασόλια και άγρια χόρτα,
                                                and wild greens, and our Cyclad-  και την κυκλαδίτικη τάρτα
                                                ic tart with white Santorini egg-  μας με λευκή μελιτζάνα από
                                                plant and Mykonos sour cheese.  τη Σαντορίνη και ξινοτύρι
                                                What does Mykonos mean to   Μυκόνου.
                                                you, from what you’ve experi-  Τι σημαίνει για εσάς η
                                                enced of the island?     Μύκονος με βάση την
                                                Inspiration, wackiness, attitude.  εμπειρία σας στο νησί;
                                                What do you think is the cause   Έμπνευση, τρέλα, άποψη.
                                                of Bill & Coo’s successful gas-  Πού οφείλεται, πιστεύετε, το
                                                tronomic impact?         επιτυχημένο γαστρονομικό
                                                I believe it’s clearly because of   στίγμα του Βill & Coo;
                                                the owner, who has the passion   Πιστεύω πως ξεκάθαρα
                                                and the love for good food, the   οφείλεται στον ιδιοκτήτη,
                                                perception of what high gas-  που έχει το μεράκι και την
                                                tronomy means, giving us, the   αγάπη για το καλό φαγητό,
                                                chefs, the ability to create.  την αντίληψη του τι σημαίνει
                                                What gives you pleasure in   υψηλή γαστρονομία και
                                                your work?               που δίνει σε εμάς, τους
                                                As you know, our profession de-  σεφ, τη δυνατότητα να
                                                mands long work hours, enor-  δημιουργήσουμε.
                                                mous pressure, a lot of patience.  Τι σας δίνει χαρά στη δουλειά
                                                All this is rewarded by just one   σας;
                                                moment… a client’s satisfied   Όπως γνωρίζετε, το επάγγελμά
                                                smile.                   μας απαιτεί πολλές ώρες
                                                Ως executive chef πoιο στίγμα   εργασίας, τεράστια πίεση,
                                                θέλετε να δώσετε;        πολλή υπομονή.
                                                Σκοπός μου είναι μέσα από   Όλα αυτά κερδίζονται με μια
                                                τις γεύσεις μου να ξυπνήσουν   μόνο στιγμή... ένα χαμόγελο
                                                μνήμες από τα αρώματα και τις   ικανοποίησης από τον πελάτη.

                                                                                             105
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110